office@zoocenter-bg.com

За нас

ZOO CENTER LogoОт 20 години нашата фирма присъствува на пазара свързан с вноса и предлагането на продукти за домашни любимци в почти всеки зоомагазин. През всичките тези години успяхме да натрупаме безценен опит, който ни позволява да бъдем полезни на нашите клиенти. За нас професионалните знания и умения са получени и изградени в процеса на работа.

В настоящия момент имаме изградени 13 зоомагазина. Най-големият, от които с площ от 500 кв. метра, пет ветеринарни клиники оборудвани по най-съвременните изисквания и ветеринарна аптека.  Централеният ни склад извършва логистиката към отделните обекти.
Имаме бизнес отношения с повече от 15 фирми в Европа. Те са производители на храни и аксесоари за домашни любимци в Германия, Белгия, Италия, Полша, Франция, Холандия, и др. Това прави нашите магазини уникални, с голямо разнообразие от стоки с над 10 000 артикула.
За професионалното и качественно обслужване в зоомагазините се грижат над 80 продавач-консултанти.  Екип от 20 ветеринарни доктори всеки ден доказва своята загриженост.

Мотото ни е честност, лоялност и професионализъм в работата.

Всеки доволен клиент за нас е оценка за добре свършена работа. В нашите магазини можете да намерите голям избор от животни като кучета, котки, гризачи, птици, риби и влечуги.

Кучета и котки

За нас животните не са само домашни любимци, те са част от семейството! Кучетата и котките, които се предлагат за продажба са цялостно обезпаразитени и ваксинирани. Ежечасово са обгрижвани от нашите консултанти и ветеринарни лекари. При закупуване всяко животно преминава ветеринарно-медицински преглед. Той се извършва в нашите клиники, за установяване на моментното здравословно състояние в присъствието на новите собственици. При желание от страна на бъдещия собственик след съответно заплащане могат да се направят и допълнителни изследвания. При възникване на здравословен проблем в рамките на 7 дни след закупуването сме готови за пълно съдействие. Безплатно ще го отстраним въпреки, че не е проявен при първоначалния преглед. Всяко животно има направен международен здравен паспорт и поставен уникален микро чип, който дава информация за животното и собствениците.
Клиниките ни имат изграден собствен регистър за идентификация. Всеки пациент, който е лоялен клиент на нашите клиники получава уникален номер. Срещу този номер в нашата система стои досие на животното с данни за контакт с неговия стопанин.

Влечуги

Терариумните животни, предлагани във всеки наш зоомагазин, са най-различни. От зелени игуани, хамелеони, гекони, тарантули, скорпиони, питони до други видове не отровни змии.
Гледат се в терариуми оборудвани със специално осветление подсигуряващо UVA и UVB лъчение. Съответните субстрати, влажност и топлина са необходими за правилния растеж на животните. В зоомагазините, повечето животни трябва да са регистрирани в Регионалната Инспекция по Околната Среда и Водите. Там те имат уникални регистрационни карти. За любителите на терариумните живонти предлагаме всичко необходимо. Заповядайте при нас!

Дребни животни

Гризачите, които предлагаме в магазините за домашни любимци са морски свинчета, хамстери, чинчили, мишлета, декоративни плъхчета, джербили и други. Катерички, чинчили, фретки и други по-специални животни зареждаме според сезона. Освен гризачите предлагаме също така и декоративни таралежчета и декоратични зайчета. Всички тези животни не са от застрашените от изчезване видове. Разрешени са за свободно продаване от РИОСВ (Регионална Инспекция на Околната Среда и Водите).
В нашите магазини те пристигат от ферми за свободно отглеждане на животни. Тези ферми са регистрирани като животновъдни обекти в РВМС (Регионална Ветеринарно Медицинска Служба). Особености относно грижите за отглеждане на тези домашни любимци, ще получите от нашия компетентен персонал в отделните магазини. За нас всеки доволен клиент е успех!

Птици

Птиците предлагани в нашите магазини ги разделяме на малки – канарчета, финки, вълнисти папагали. Средни – корели, розели, малък зелен александър и неговите цветови мутации жълт, син и бял, неразделки и много други. Особенно голям интерес представлява говорящия папагал от вида сив африкански папагал Жако. Папагалите от този вид, които ние предлагаме в нашите зоомагазини, са излюпени в инкубатор, захранени ръчно от човек и опръстенени.  За тях има издадена регистрационна карта от Регионална Инспекция по Околната Среда и Водите. Всяка карта е в уникален номер и информация за самия папагал и неговите родители.

Риби

Декоративните риби, които предлагаме най-условно могат да се разделят на сладководни и соленоводни. Във всеки един от нашите магазини има сериозно развита акваристика. Там могат да се задоволят нуждите на най-взискателните клиенти, които сега създават своя аквариум или искат да го обогатят.
Елате да видите, за нас акваристиката не е само хоби!
Много силно развита морска акваристика, където освен невероятно красивите риби непрекъснато поддържаме огромно разнообразие. Добави в своя акравиум твърди корали, миди, морски звезди, рачета, охлюви и всякакви други интересни обитатели на морското дъно. Много и различни видове растения и амфибии.
Изработваме аквариуми и по поръчка. По желание на клиента аранжираме избран аквариум, стартираме го и да го поддържаме, срещу месечен абонамент. Всички аксесоари, предлалагни в зоомагазините ни, може да откриете на zoocenter.bg.