office@zoocenter-bg.com

За нас

От 20 години нашата фирма присъствува на пазара свързан с вноса и предлагането на продукти за домашни любимци. През всичките тези години успяхме да натрупаме безценен опит, който ни позволява да бъдем полезни на нашите клиенти с професионални знания и умения получени и изградени в процеса на работа.

В настоящия момент имаме изградени 10 зоомагазина най-големият. от които с площ от 500 кв. метра, пет ветеринарни клиники оборудвани по най-съвременните изисквания, една ветеринарна аптека и един централен склад от който се извършва логистиката към отделните обекти.
Имаме бизнес отношения с повече от 15 фирми в Европа производителки на храни и аксесоари за домашни любимци в Германия, Белгия, Италия, Испания, Франция, Холандия, Чехия. Това прави нашите магазини уникални с голямо разнообразие от стоки с над 10 000 артикула.
За професионалното и качественно обслужване на нашите клиенти се грижат 60 продавач-консултанти и екип от 17 ветеринарни доктори всеки един от тях с професионална насоченост.

Мотото ни е честност, лоялност и професионализъм в работата.

Всеки доволен клиент за нас е оценка за добре свършена работа. В нашите магазини можете да намерите голям избор от животни като кучета, котки, гризачи, птици, риби и влечуги.

Ние сме екип от професионалисти!

НАШИЯТ ЕКИП


Ние сме екип от професионалисти!

Зооинженер Огняна Асенова

Зооинженер Огняна Асенова

Зооинженер Ветеринарна клиника ZOOCENTER PARK CENTER SOFIA
Д-р Полина Момчилова

Д-р Полина Момчилова

Ветеринарен лекар Ветеринарна клиника ZOOCENTER PARK CENTER SOFIA
Д-р Стефани Аролска

Д-р Стефани Аролска

Ветеринарен лекар Ветеринарна клиника ZOOCENTER СОЛУН
Д-р Ивайло Петров

Д-р Ивайло Петров

Ветеринарен лекар Ветеринарна клиника ZOOCENTER СОЛУН


Кучета и котки
Кучетата и котките които се предлагат за продаване са вътрешно и външно обезпаразитени с необходимите ваксинации за възраста.
Ежечасово са обгрижвани, както от нашите консултанти в магазините така и от нашите ветеринарни доктори. При закупуване всяко животно преминава през безплатен ветеринарно медицински преглед в нашите клиники за установяване на моментното здравословно състояние в присъствието на новите собственици. При желание от страна на бъдещия собственик след съответно заплащане могат да се направят и допълнителни изследвания като пълна кръвна картина,биохимя изследване за по опасните вирусни заболявания, изследване нивата на титъра на антитела изградени от животното след направените вече ваксинации, профил подрастващи, рентген, ехография и много други изследвания. При възникване на здравословен проблем в рамките на седем дена след закупуването сме готови за пълно безплатно съдействие за отстраняването му въпреки ,че не се е проявил при първоначалния преглед. Всяко животно има направен международен здравен паспорт и поставен микро чип който е уникален. С помоща на специален четец микро чипа дава информация както за самото животно така и за техните собственици, когато са регистрирани в единния регистър.
Клиниките на Зооцентъра имат изграден и собствен регистър за идентификация. Всеки пациент който е лоялен клиент на нашите клиники получава безплатен медальон за своя домашен любимец с телефона на клиниката и уникален номер за всяко животно. Срещу този номер в нашата система стои досие на животното с телефон и адрес за контакт с неговия стопанин.Така ако животното е изгубено или избягяло и бъде намерено по този номер може веднага да намери собствениците си с помоща на нашите клиники. Ще бъдем благодарни да сте наши клиенти и няма да Ви разочароваме.

Влечуги
Терариумните животни предлагани в нашите магазини са зелени игуани, хамелеони, различни видове гекони, тарантули, скорпиони, питони и други видове не отровни змии.
Гледат се в терариуми оборудвани със специално осветление подсигуряващо UVA и UVB лъчение,съответните субстрати и подсигурена влажност и топлина необходими за правилния растеж на животните.Много от екземплярите са собствен внос от Европа. За да се продават в зоомагазините повечето животни трябва да са регистрирани в Регионалната Инспекция по Околната Среда и Водите и да имат издадени регистрационни карти от там.За любителите на терариумните живонти предлагаме всичко необходимо. Заповядайте при нас.

Гризачи
Гризачите които предлагаме в магазините за домашни любимци са декоративни зайчета, морски свинчета, хамстери, чинчили, японски мишлета, декоративни плъхчета, бели мишлета, джербили, катерици според сезона. Освен гризачите предлагаме също така и декоративни таралежчета и порчета. Всички тези животни не са от застрашените от изчезване видове и са разрешени за свободно продаване от РИОСВ /Регионална Инспекция на Околната Среда и Водите/.
В нашите магазини те пристигат от ферми за свободно отглеждане на животни регистрирани като животновъдни обекти в РВМС /Регионална Ветеринарно Медицинска Служба/. Особености относно грижите за отглеждане на тези прекрасни и забавни домашни любимци ще получите от нашия компетентен персонал в отделните магазини.

Птици
Птиците предлагани в нашите магазини са канарчета, финки, вълнисти папагали, корели, розели, малък зелен александър и неговите мутации жълт, син и бял, неразделки и много други. Особенно голям интерес представлява говорящия папагал от вида сив африкански папагал Жако. Папагалите от този вид които ние предлагаме в нашите магазини са излюпени в инкубатор, захранени ръчно от човека и опръстенени. За тях има издадена регистрационна карта от Регионална Инспекция по Околната Среда и Водите с уникален номер и информация за самия папагал и неговите родители.

Риби
Декоративните риби предлагани в нашите магазини най условно могат да се разделят на сладководни и соленоводни. Деветдесет процента от сладководните видове и сто процента от соленоводните видове риби и корали са собствен внос от Холандия, Чехия, Англия и Германия. Във всеки един от нашите магазини има сериозно развита акваристика където могат да се задоволят нуждите и на най взискателните клиенти които сега създават своите аквариуми или искат да ги обогатят с нови видове риби.
Елате да видите.
Много силно развита морска акваристика където освен невероятно красивите риби непрекъснато потдъвжаме огромно разнообразие на меки и твърди корали, миди, морски звезди, рачета, охлюви и всякакви други интересни обитатели на морското дъно. Много и различни видове растения и амфибии.
Изработваме аквариуми и по поръчка. По желание на клиента можем да аранжираме избрания от него аквариув, да го стартираме и да го потдържаме срещу минимален месечен абонамент.